Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych
im. Henryka Sienkiewicza w Trzciance

  • DSC_0333

    DSC_0333

  • DSC_0095

    DSC_0095

  • DSC_0024

    DSC_0024

  • DSC_0072

    DSC_0072

  • DSC_0048

    DSC_0048

  • DSC_0248

    DSC_0248

  • DSC_0021

    DSC_0021

  • DSC_0132

    DSC_0132

  • 09

    09

  • DSC_0338

    DSC_0338

  • DSC_0241

    DSC_0241

  • DSC_0104

    DSC_0104

  • DSC_0298

    DSC_0298

  • DSC_0138

    DSC_0138

  • DSC_0039

    DSC_0039

  • DSC_0109

    DSC_0109

  • DSC_0008

    DSC_0008

  • DSC_0022

    DSC_0022

  • DSC_0075

    DSC_0075

  • DSC_0187

    DSC_0187

  • DSC_0051

    DSC_0051

  • DSC_0115

    DSC_0115

  • DSC_0056

    DSC_0056

  • DSC_0002

    DSC_0002

  • DSC_0326

    DSC_0326

  • DSC_0097

    DSC_0097

  • DSC_0325

    DSC_0325

  • DSC_0136

    DSC_0136

  • DSC_00022

    DSC_00022

Konkurs Gastronomiczny

l2603073

W dniu 26.03.2015 r. odbył się II etap Powiatowego Konkursu Gastronomicznego

„Czy wiesz, co jesz?” Imprezy zrealizowanej przy wsparciu budżetu Powiatu Czarnkowsko-Trzcianeckiego”

Konkurs składał się z dwóch etapów.Do I zakwalifikowały się osoby , które napisały odpowiedź na  pytania, dotyczące wpływu fizycznych i chemicznych zanieczyszczeń oraz substancji dodatkowych na żywność oraz  sposobów zapobiegania zatruciom i zakażeniom pokarmowym. Tym samym zakwalifikowały się one do II etapu.

l2603061 l2603068

Uczestnicy współzawodniczyli między sobą w takich konkurencjach jak: uzyskanie najdłuższej obierki z jabłka, obliczanie swojego BMI, opisywanie informacji znajdujących się na opakowaniach produktów spożywczych czy sporządzanie potrawy z warzyw  lub owoców.

Konkurs zakończył się ogłoszeniem wyników przez Komisję.

I miejsce zajęła  Weronika Polak – kl. III c z Gimnazjum nr 1 w Trzciance

II miejsce zajęła  Patrycja  Walkowiak –  kl. III aT z ZSP im H. Sienkiewicza w Trzciance

III miejsce zajęła Alesandra Giza – kl. III b z Gimnazjum nr 1 w Trzciance.

l2603103 l2603070
l2603069 DSC 0604

Wszystkim uczestnikom bardzo dziękujemy. Mamy nadzieję, że konkurs pozwoli inaczej spojrzeć na żywność , którą  zjadamy oraz bardziej zastanawiać się przy jej wyborze.

Z kulinarnym pozdrowieniem

Organizator